Tekikö poliisi itsemurhan, koska lähdesuoja petti?

Noin viikko sitten syyttäjä tiedotti, että medialle tietoja vuotanut Keskusrikospoliisin rikostutkija on kuollut. 

 

Kuulin poliisin itsemurhasta omien lähteitteni kautta kolmisen viikko sitten. Silloin ei ollut varmaa, onko kyseessä Maikkarille tietoja vuotanut poliisi, mutta yhteys oli helppo päätellä. Poliisi työskenteli samassa yksikössä krp:llä, mistä tieto oli vuodettu. 

Vielä ei tiedetä itsemurhan syitä, mutta uskon, että lähdesuojan murtuminen on murtanut myös miehen. Tiesin poliisin nimittäin entuudestaan. Tiesin, että hänellä oli perhesuhteet kunnossa ja lapsi, joka oli hänelle erityisen tärkeä. Uskoisin kyllä, että taustalla on ollut rahahuolia – näin poliisi oli Maikkarillekin vihjaillut motiiveistaan, kun oli pyytänyt tiedoista rahaa. Mutta siihen en usko, että taloudellinen tilanne olisi painanut niin paljon, että itsemurha tuntuisi ainoalta ratkaisulta.

 

Juttelin hiljattain Helsingin poliisilaitoksen päällikön Lasse Aapion kanssa mediasta ja poliisista. Sanoin, että meidän työnkuvathan ovat aika samanlaisia, paitsi että poliisilla on käytössä pakkokeinot. Aapio totesi, että medialla on lähdesuoja, ja että se on painavampi kuin yksikään pakkokeino. 

Maikkarilla on ollut omat perusteensa siitä, miksi vuoto ja niistä pyydetty maksu kerrottiin eteenpäin. Toisaalta ihan hyvät perusteet. Mutta kiinnostaisi tietää, tehtäisiinkö sama päätös lähdesuojan murtamisesta, jos tämä lopputulos olisi ollut tiedossa. 

 

Osaanotot poliisin kollegoille ja lähiomaisille.

veramiettinen001
Helsinki

Rikos- ja oikeusuutisointiin erikoistunut toimittaja. Puolueeton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu