Syytä epäillä Rikos- ja oikeustoimittajan blogi

Jari Aarnio, mikä meni pieleen?

Prosenttijengien kuulustelupöytäkirjat ovat usein hupaisaa luettavaa. Kysymyksien alla toistuu "en kommentoi" tai "en muista" -vastaukset. Myös järjestäytyneessä rikollisuudessa, jolla poliisi tarkoittaa muun muassa baltian maalaisia koruliikkeiden ryöstäjiä, osaavat hommansa. He ovat niin sanottuja ammattirikollisia. He tietävät, että kuulusteluissa ei tarvitse kertoa mitään, mitä voisi käyttää heitä vastaan oikeudessa. 

 

Jari Aarnioon kohdistuvien epäilyjen esitutkintapöytäkirjoissa mies on vastannut toistuvasti, että hänellä ei ole mitään lausuttavaa tai että hän käyttää oikeuttaan jättää vastaamatta. 

 

Sen lisäksi, että Aarniolla oli poikkeuksellisen tiivis yhteistyö rosvojen kanssa – oli se sitten rikollista tai ei – Aarnio tiesi luonnollisesti myös poliisin teknisistä ja taktisista tutkintakeinoista.

Kaikki palikat olivat niin sanotusti käytössä.

Oli Aarnio syytön tai ei, mikä meni pieleen. Minkä virheen huumepoliisi teki, että hän istuu nyt syytettynä Helsingin käräjäoikeudessa? 

Hän tuskin aikoo ainakaan itse sitä meille kertoa.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

"Ammattirikolliset" pälpättävät yllättävän usein pöytäkirjoihin ja ohi niistä, kun taas poliisit toimivat aina kuulusteluissa juuri kuten he väittävät ammattirikollisten toimivan.

Olet varmaan ennenkin törmännyt poliisien kuulustelupöytäkirjoihin. Silkkaa ammattimaista kiistämistä, paitsi ehkä joissain selvissä vaimonmurhissa.

Tapani Raita

Eikös Aarnion ainoa rikos ollut varastaa puolet KRP:N poikien palkasta, kun hankki Trevocin maailman parhaat seurantalaitteet, niin 5 KRPläistä ei enää nostanut ympärivuorokautisia korotettuja ylityökorvauksia vaivaisen auton seuraamisesta.

Jukka Nieminen

Virhe on luultavasti tapahtunut jo vuosia sitten kun sallittiin poliisin valeostot ja peiteoperaatiot. Tällöin poliisikuntakin pääsi näkemään ne rahasummat jota gangsterismissa liikkuu. Luonnolllisesti kiusaus alkoi sitten olemaan liian kova joillekuille.

Kyse on kai pohjimmiltaan linjavedoista. Vanha mustavalkoinen hyvä-paha -akseli ei sallinut tälläistä koska seinämä välissä oli liian ylittämätön. Nyt ei ole enää seinämää vaan on välissä harmaan eri vyöhykkeitä ja vaikea sanoa missä viiva enää kulkee.

Korruptoituneet poliisit ovat kansainvälinen ilmiö ja niihin liittyy olennaisesti se että poliisit liikkuvat harmaan alueen molemmilla puolilla ja isoja rahasäkkejä liikuskelee joka paikassa. Voi olla että Aarnio on syyllinen, kenties ollut altis houkutuksille joka on johtanyt yhdestä asiasta toiseen, mutta myös järjestelmän pitäisi osata katsoa peiliin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jännästi aihe houkuttaa nimpparikirjoittajia paikalle.
Rikokset eivät onnistu siksi että rikollinen mieli ei ole tasapainoinen.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Kyllä sinä Sini tiedät tämän blogialustan ongelmat. Bannista vapautuvat ovat joku puoli vuotta ilman kuvaa ja tykkäystoimintoa, mutta sieltä ne kuvat löytyy hakemalla ainakin minun osaltani. Ja monet vastakirjautuneet ovat myös kuvattomia, vaikka yrittävät kuvaansa laittaa. Minulla ainakin lukee passissa Poika Heinänen, joten minua ei tarvitse nimimerkkikirjoittajaksi haukkua. Lisäksi lienen kokonaan ilman kaimoja, joten minut kyllä tunnistaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No vähän emminkin laittaa sinua samaan lokeroon kun kuitenkin muistan nimesi. Mutta kaikki nimettömät eivät ole karanteenitapauksia, mitä itsekin olen ollut.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Se mikä on alunperinkin mennyt pieleen, on se ettei poliisilla ole ulkopuolista valvontaelintä, samoin kuin sekin, ettei poliisin ole tarvinnut rekisteröidä tietolähteitään, kuten länsimaisissa demokraattisissa oikeusvaltioissa. Nämä kaksi asiaa ovat merkittävässä asemassa tässäkin Aarnion jutussa.

Poliitikot eivät ole asettaneet poliisille ulkopuolista valvontaelintä, koska poliisi suojelee poliitikkojen tekemiä rikoksia ja poliitikot suojelevat siksi poliisin tekemiä rikoksia, molemmat estävät toistensa rikosten tutkinnan ja siksi maamme onkin käytännöiltään enemmän itä-eurooppaa kuin länsi-eurooppaa!

Susku London

Minä taasen uskon, että Aarnio todellakin aikoo kertoa koko kansalle miksi hän istuu syytettynä. Ehkäpä hän kirjoittaa parhailaan kirjaa aiheesta.

Olisipa Anneli Auerkin tiennyt, ettei kuulusteluissa tarvitse kertoa mitään mitä voidaan myöhemmin käyttää oikeudessa häntä vastaan. Olisipa hän tiennyt juuri sen, että kaikkea mitä hän kuulusteluissa kertoo aiotaan käyttää oikeudessa häntä vastaan.

Anneli oli sinisilmäinen ja luottavainen. Hän luotti kuulustelevaan poliisiin. Suomessahan on perinteisesti luotettu siihen, ettei suomalainen poliisi riko lakia. Näin ei ole Auerin tapauksessa käynyt. Poliisi valehteli hänelle ja hänen alaikäiselle lapselleen. Poliisi on tehnyt paljon muutakin laitonta Auerin tapauksessa.

Auerin ja Aarnion tapaukset osoittavat missä tilassa poliisiorganisaatio Suomessa on. Tämä on hyvin ikävää kaikille rehellisille ja kunniallisille poliiseille, joita Suomessa on paljon. On kuitenkin heidänkin etunsa, että härkää tartutaan sarvista.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Kuulusteluissa sanottu "En kommentoi" tuli yleiseen tietoon ja käyttöön, kun kettutyttöjä kuulusteltiin. Nämä terroristi- (="aktivisti") porukat olivat kutsunet ulkomailta hengenveljiä opettamaan tänne Suomeen.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Tuo on ihan täyttä paskaa ja tiedät sen varmasti itsekin. Jo pirtuaikoina sekä konnat että suurimmat konnat (viranomaiset) käyttivät tuota. Muistaakseni kettutytöt alkoivat aktiivisiksi vasta joskus 90-luvulla. Älä nolaa itseäsi hyvä mies vain panetellaksesi nuoria viattomia kettutyttöjä, joilla on vain hyvät tarkoitusperät.

Toimituksen poiminnat