Syytä epäillä Rikos- ja oikeustoimittajan blogi

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 10 min 54 s sitten

T&T: Sähköauto voi olla iso saastuttaja

48 min 18 s ago

Sähköautojen määrä on voimakkaassa kasvussa uusien mallien myötä. Sähköautoja markkinoidaan ekologisuudella, sillä, että sähkömoottorista ei tule paikallispäästöjä. Sähköautolla on kuitenkin heikkouksia, jotka jätetään mainitsematta, Tekniikka & Talous uutisoi. 

Ministeriö avaa nyt Trafi-jupakkaa: ”Pääjohtaja vakuutti kaiken olevan kunnossa”

1 tunti 32 min ago

Liikenne- ja viestintäministeriö (LVM) kertoo Viestintäviraston tuoneen lokakuussa esiin mahdolliset ongelmat liikenteen turvallisuusviraston eli Trafin kohutussa kuljettajatiedot-palvelussa. 

”Ministeriö pyysi Trafia selvittämään asiaa. Trafin pääjohtaja Mia Nykopp vakuutti kaiken olevan kunnossa. Normaalitilanteessa pääjohtajaan luotetaan”, LVM toteaa perjantai-iltana julkaisemassaan tiedotteessa..

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriä ei ministeriön mukaan lokakuussa informoitu, koska kyse oli tavanomaisesta ministeriön ja viraston välisestä kommunikoinnista.

Natsivertauksellaan tyrmistyttänyt perussuomalainen: ”Puheeni haluttiin ymmärtää tahallaan väärin”

1 tunti 56 min ago

Euroopan unionia natsi-Saksaan eduskunnassa verrannut perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio sanoo, että hänen puheensa haluttiin tahallaan ymmärtää väärin. 

HIFK:lle ja Nuorille Leijonille paha takaisku: "Ei nouse huomenna koneeseen"

7 tuntia 51 min ago

Helsingin IFK:n vuotava vene on saatu ainakin osittain paikattua. Perjantaina HIFK kaatoi Ilveksen jääkiekon SM-liigassa 5-1 ja otti toisen peräkkäisen voittonsa.

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli omiensa otteisiin tyytyväinen.

Googlen ja Facebookin verovälttely kuriin? – Europarlamentti päätti jo asiasta, mutta jäsenmaat vastustavat

14.12.2018 19:42

Euroopan parlamentti hyväksyi torstaina digijättien verotusta koskevan direktiiviesityksen. Suomalaismeppi Liisa Jaakonsaari (sd) kertoo, että parlamentti haluaisi siis lopettaa suurten, globaalien digiyritysten verovälttelyn.

Helpotusta autokaupan jumiin – Trafi avaa palvelunsa osittain

14.12.2018 19:01

Trafi tiedotti perjantaina, että se avaa sähköiset asiointipalvelunsa osittain lauantaina.

Trafi eli liikenteen turvallisuusvirasto kertoo toteuttaneensa Viestintäviraston alustavassa arviossa esiin nostettuja toimenpiteitä. Virasto selvitti erityisesti sitä, ovatko Trafin muut asiointipalvelut kuin kuljettajatietopalvelut otettavissa käyttöön laillisesti ja turvallisesti. Arvion ja tehtyjen toimien perusteella Trafi avaa palvelunsa rajoitetusti 15. päivä joulukuuta.

Trafi ilmoittaa avaavansa sähköisistä asiointipalveluistaan seuraavat:

Saabilta uusi lupaus Suomen hävittäjäkisaan: ”Kukaan ei voita meitä hinnassa”

14.12.2018 17:50

Suomen hävittäjäkisassa mukana oleva ruotsalaisyhtiö Saab uskoo, että yhtiön uusin Gripen-kone olisi Suomelle edullisin vaihtoehto koko uuden hävittäjäpolven 30 vuoden elinkaari huomioiden. Yhtiön mukaan se esittää Ilmavoimille koneiden kokoamista Suomessa ja myös uuden Gripen-kehitysyksikön perustamista Suomeen nykyisten Saabin täällä olevien kehitystoimintojen lisäksi.

Nyt tulee naisten yhdistetty – onko Suomi hereillä?

14.12.2018 17:07

Yhdistetty on ainoa talviolympialaji, jossa ei ole naisten sarjaa. Mäkihyppyynkin naiset hyväksyttiin MM-kisoissa vasta 2009 ja olympialaisissa 2014.

Nyt yhdistettykin on toteuttamassa tasa-arvon ja laajenemassa naisten lajiksi. Ensi tammikuussa Lahdessa naiset kilpailevat yhdistetyssä nuorten MM-kisoissa. Aikuisten MM-kisoissa naisten yhdistetyn on määrä olla mukana Oberstdorfissa 2021 ja olympiakisoissa todennäköisesti 2026.

Tutkijat: ”Kolmikannan kriisi” on puppua – Puheilla tavoitellaan pienempiä palkkoja Suomeen

14.12.2018 16:37

Suomessa puhutaan nyt kolmikannan kriisistä ja työmarkkinoiden jäykkyydestä. Tutkijat ihmettelevät väitteitä, joita ovat esittäneet lähinnä työnantajien edustajat.

Paul Jonker-Hoffrén, Satu Ojala ja Markku Sippola Tampereen yliopiston työelämän tutkimuskeskuksesta katsovat artikkelissaan, että kolmikanta ei jäykistä työmarkkinoita.

Trafista eronneella johtajalla virka takataskussa – veti pois uuden johtajahakemuksensa

14.12.2018 15:56

Trafin eli liikenteen turvallisuusviraston pääjohtaja Mia Nykopp ilmoitti eroavansa tehtävästään torstaina. Syynä eroon oli se, että Trafi pani kaikkien ajokorttien tiedot vapaasti haettavaksi nettiin. Tämän on katsottu loukkaavan ihmisten tietoturvaa.

Kohusta uutisoi ensimmäisenä Tekniikka&Talous-lehti.

Tiedustelulait: Suojelupoliisi sysättiin nyt eduskunnan ulkopuolelle – Näin 13 kansanedustajan taustat tarkistetaan

14.12.2018 14:45

Perustuslakivaliokunta on saanut valmiiksi mietinnöt niin sanotusta tiedustelulakipaketista. Uuden tiedustelulakivaliokunnan kansanedustajista ei tehdäkään suojelupoliisin laajaa tuvallisuusselvitystä. Uusi tiedusteluvalvontavaltuutettu valvoisi jatkossa myös koko suojelupoliisia.

Laaja turvallisuusselvitys korvataan menettelyllä, jossa tietosuojavaltuutettu tarkastaa kansanedustajan taustat suojelupoliisin rekisteristä.

Nyt tehtiin uusi koulutuslupaus – Kokoomus ja keskusta jäivät pois

14.12.2018 13:56

Eilen torstaina järjestetyssä Helsingin yliopiston Tiedekulman puoluepaneelissa nähtiin uusi koulutuslupaus. Tentin aluksi puolueiden edustajilta kysyttiin, kuka heistä haluaa tehdä lupauksen uudestaan. Katso kuva tilanteesta alempaa jutusta.

Tentissä oli mukana pääosin eduskuntapuolueiden puheenjohtajia. Hallituspuolueita keskustaa ja kokoomusta edustivat Tuomo Puumala ja Sari Multala, joista Puumala on eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja ja Multala varapuheenjohtaja.

Huomasitko tätä, autoilija: Kaavailussa myös ”könttäpalautuksia” ilmastolaskun kurittamille

14.12.2018 13:35

Ranskassa mellakoineita keltaliivejä on jo ehditty pitää ensimmäisenä oireena tulevasta, kun ilmastotalkoiden kustannuksia kasaantuu autoilijoiden harteille. Autoilijoille ikävien päätösten vastapainoksi kaavaillaan kuitenkin myös erilaisia verohelpotuksia ja könttäkorvauksia, Tekniikka&Talous kertoo.

Juha Sipilän puolueessa kriisi päällä? – Keskustajohtajalta pääsi pitkä nauru

14.12.2018 12:05

Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmunilta pääsi pitkä nauru tänään perjantaina keskusjärjestö STTK:n sosiaaliturvaan keskittyvässä vaalitentissä, kun esiin tuotiin väite puolueen kriisistä sosiaaliturvauudistuksen suhteen.

Helsingin Sanomat arvioi tänään julkaistussa analyysissaan, että ”keskusta on kriisiytymässä”, sillä pääministeripuolue on sisäisesti täysin erimielinen siitä, pitäisikö sosiaaliturvan olla vastikkeellista vai vastikkeetonta. HS:n tietojen mukaan tilanne turhauttaa puolueessa.

Brexit: Theresa May sai laihat eväät EU:lta – Sipilä myöntää: ”Emme tiedä mihin riittää”

14.12.2018 11:25

EU-johtajat laativat torstaina viiden kohdan päätelmät brexitistä, joiden tarkoituksena on auttaa Britannian pääministeri Theresa Mayta saamaan erosopimus läpi Britannian parlamentissa.

EU-johtajien brexit-kannanotot jäivät kuitenkin vähemmän lupaaviksi, kuin mitä alkuperäiset luonnokset antoivat olettaa.

Loppupäätelmien mukaan EU:n ja Britannian neuvottelemat erosopimus ja poliittinen julistus tulevaisuuden suhteesta ”eivät ole uudelleen neuvoteltavissa”.

Leijonien kokeilujoukkueessa paljon hyvää

14.12.2018 10:54

Leijonat ei onnistunut Timo Jutilan juhlaottelussa torstaina ottamaan voittoa, vaikka johti matsia jo 3-0. Tshekki voitti rankkarikisan päätteeksi 4-3. Silti Leijonat jätti itsestään positiivisen kuvan.

Suomi on Venäjän EHT-turnauksessa liikkeellä kokeilujoukkueella. Päävalmentaja Jukka Jalonen haluaa kokeilla EHT-turnauksissa useita eri pelaajia, mikä on järkeenkäypää. MM-kisoissa joukkueen rungon muodostanevat kuitenkin NHL-pelaajat.

Pekka Haavistolta uusi lausunto perussuomalaisista: ”Vihreät on arvopuolue”

14.12.2018 10:53

Vihreät ei sittenkään ole valmiita hallitusyhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Puolueen puheenjohtaja Pekka Haavisto kertoi ensin perjantaina julkaistussa Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa, ettei hän suoraan sulje pois hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa.

Haavisto korosti MT:ssä, että hallitusyhteistyön ”ratkaisevat asiat, eivätkä puolueiden nimet”. Samalla hän kuitenkin korosti, että eduskuntavaaleihin on vielä aikaa ja puolueiden linjaukset voivat muuttua.

Näkökulma: Pekka Haavisto sortui alkeelliseen temppuun – kalahti omaan nilkkaan

14.12.2018 10:46

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto on nostattanut tänään keskustelua ja saanut laajaa mediahuomiota kommenteillaan Maaseudun Tulevaisuudessa. Haavisto ei sulkenut pois hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa ja sanoi, ettei pidä yhden puolueen demonisoinnista.

”Hallitusyhteistyön ratkaisevat asiat, eivätkä puolueiden nimet”, Haavisto sanoi.

Ministeri Annika Saarikko: ”Toimeentulotuki on nöyryyttävä ja pitää poistaa”

14.12.2018 10:16

Toimeentulotuki on nöyryyttävä osa suomalaista sosiaaliturvaa, katsoo perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk). Siksi sen poistaminen ja korvaaminen muulla mallilla pitää olla keskiössä, kun sosiaaliturvaa ryhdytään seuraavalla vaalikaudella uudistamaan.

31.3.2019-aikataulu peruttu: Kellonaikojen siirtelyn loppuminen venyy jopa vuoteen 2021

14.12.2018 09:53

Näyttää siltä, että kellojen siirtelystä luovuttaisiin vasta vuonna 2021, mutta lopullisia päätöksiä ei vielä ole. Alkujaan komissio ehdotti, että viimeinen pakollinen siirtyminen kesäaikaan tapahtuisi jo ensi vuonna sunnuntaina 31. maaliskuuta.

Kellojen siirtelystä luopumisesta päätetään ensin EU:ssa, ja sen jälkeen jokainen jäsenmaa päättää kansallisesti, mihin aikaan siirtyy pysyvästi.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat